Briam – graikiškas daržovių troškinys

Asociatyvi iliustracija

Ingredientai:

  • 2 dideli baklažanai
  • 4 vidutiniai pomidorai
  • 4 vidutinės bulvės
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 2 vidutinės cukinijos
  • 4 skiltelės česnako
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas raudonėlio
  • 1 šaukštas džiovinto oregano
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1/2 puodelio vandens arba daržovių sultinio
  • Šviežios petražolės ir bazilikas (papuošimui)

Paruošimas:

  1. Paruoškite daržoves:
  • Supjaustykite baklažanus, cukinijas ir bulves plonomis riekėmis.
  • Pomidorus supjaustykite kubeliais.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  1. Sumaišykite daržoves:
  • Dideliame dubenyje sumaišykite visus daržovių gabaliukus: baklažanus, cukinijas, bulves, pomidorus, svogūną ir česnaką.
  • Įpilkite alyvuogių aliejų, užberkite raudonėlio, oregano, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite, kad daržovės būtų padengtos aliejumi ir prieskoniais.

Kepimas:

  • Paruoškite kepimo indą, į kurį sudėkite daržoves. Sluoksniuokite daržoves, kad jos būtų gerai suspaustos, bet kad būtų tarpų garams cirkuliuoti.
  • Įpilkite šiek tiek vandens arba daržovių sultinio ant viršaus, kad daržovės keptų ne tik iš viršaus, bet ir iš apačios.

Kepkite orkaitėje:

  • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 45–60 minučių, kol daržovės bus visiškai suminkštėjusios ir gražiai apskrudusios. Jei reikia, galima papildomai pagardinti alyvuogių aliejumi ar daržovių sultiniu kepant.

Patiekimas:

  • Patiekite su šviežiomis petražolėmis ir bazilikais. Tai puikus patiekalas – ir kaip pagrindinis, ir kaip šalutinis – su ryžiais arba duona.